Dejonckheere: ‘De tweede ronde halen van de CL is meer dan ooit onze ambitie’

© BELGA

Knack Roeselare beleeft momenteel een superseizoen. Het won tot nog toe al zijn officiële wedstrijden en prijkt dan ook aan de leiding van zijn CL-poule.

Libero Stijn Dejonckheere verwijst vooral naar de uitstekende ploegsfeer en -mentaliteit, maar steekt ook een pluim op de hoed van coach Emile Rousseaux, die tactisch indruk maakt op zijn spelers.

“Dat merken we vooral in de Champions League, waar we tegenover spelers komen te staan die op elke positie sterker, sneller en groter zijn dan wij”, zegt Dejonckheere in Sport/Voetbalmagazine. “We spenderen heel veel tijd aan videoanalyse, soms tot drie uur, om een tegenstander te doorgronden. De coach steekt heel veel tijd en energie in de voorbereiding van wedstrijden en trainingen, wat aanstekelijk en motiverend werkt voor de groep.”

Verloren energie is het alvast niet. In zijn Champions Leaguepoule haalde Roeselare negen op negen. “Ook voor onszelf is dat meer dan verwacht. De tweede ronde halen is nu meer dan ooit onze ambitie. Vorig jaar vielen we nipt buiten de groep van beste tweedes ondanks een mooie poulefase. Dat zorgde toch een beetje voor een zure nasmaak. Als we ons huidige niveau kunnen aanhouden en in de komende matchen, met nog twee zware verplaatsingen, punten kunnen sprokkelen, dan is kwalificatie ditmaal mogelijk.”

Het niveau aanhouden moet lukken, meer zelfs. “Het team is nog niet op volle sterkte. Thomas Rousseaux en Matthijs Verhanneman komen terug uit blessure. Zij zullen week na week progressie maken. Zelf voel ik ook dat ik nog kan groeien. Twee jaar geleden dacht ik dat ik mijn top bereikt had in Menen, maar bij Roeselare en de nationale ploeg ging ik er absoluut op vooruit.”

(RVDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier