Delfine Persoon: “Dit is een erkenning voor mijn prestaties”

Delfine Persoon © BELGA

In de gebouwen van haar hoofdsponsor in Zwevezele heeft drievoudig wereldkampioene boksen en sinds zaterdag ook ‘Sportvrouw van het jaar 2015’ Delfine Persoon een persconferentie gegeven.

Persoon haalde het zaterdag met grote voorsprong van Charline Van Snick en Evi Van Acker, maar was niet aanwezig op de uitreiking van de titel. De trofee kreeg zondag wel een prominente plaats op tafel tijdens de babbel. Nadien was er nog tijd voor een fotomoment. “Hetgeen vorig jaar gebeurd is, zat me nog diep”, stelde de 30-jarige Delfine Persoon.

“Ik vond dat ik toen al recht had op die titel, maar uiteindelijk werd er voor Nafi Thiam gekozen. Ik wou niet opnieuw teleurgesteld worden, daarom liet ik bewust de uitnodiging vallen en ging ik naar een benefietgala voor Marc Herremans. Het goede doel primeerde en ik had al lang mijn woord gegeven aan Marc. Ik kom mijn beloftes na.

Bovendien was er een veiling met de befaamde bokszakken met verf. In het casino van Knokke-Heist heb ik ook vernomen dat ik Sportvrouw van het Jaar was. We hebben daar een glaasje gedronken. Meer hoeft dat niet te zijn.”

Wereldtitels behouden

Ook na de onderscheiding wil Delfine Persoon voortgaan op de reeds ingeslagen weg. Prioriteit is haar wereldtitels behouden. “Ik ben natuurlijk zeer gelukkig met deze titel, maar daarvoor hoef ik toch niet gek te gaan doen? Trouwens ik start zondagnamiddag met de late shift bij de spoorwegpolitie. Hopelijk een kalme shift, maar er is ook de voetbaltopper Club Brugge-Anderlecht.

Wat betreft mijn carrière heb ik nu wel veel bereikt, om maar niet te zeggen alles. Ik ben wereldkampioene in drie bonden en nummer een van de wereld. Ik blijf echter hongerig en wil die status die ik nu geniet zo lang mogelijk behouden. Ik wil zo lang mogelijk de nummer een van het boksen blijven. Daarvoor blijf ik hard werken. Straks ga ik nog eens langs bij mijn fans in Lichtervelde. Daarna trek ik mijn uniform aan. Werkdag. Ook voor de Sportvrouw van het Jaar.” (Belga/NSK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier