Dennis Praet heeft last van oorgesuis

© IMAGEGLOBE

Dat luide muziek ernstige gevolgen kan hebben, heeft ook Dennis Praet mogen ondervinden. De Anderlechtspeler kampt al enkele weken met een gehoorstoornis, opgelopen na een concert in het Sportpaleis.

Op 3 juni jongstleden stonden met Jay-Z en Kanye West twee Amerikaanse hiphopiconen samen op het podium van het Sportpaleis. Eén van de meest geanticipeerde concerten van het jaar was het. Vijftienduizend aanwezigen gingen compleet uit hun dak, onder hen ook Romelu Lukaku en Dennis Praet.

Maar eigenlijk heeft Praet wat spijt van die uitstap, bekent hij deze week in een interview met Sport/Voetbalmagazine. “Ik heb een heel gevoelig gehoorstelsel,” vertelt Praet, “dat wist ik en dus heb ik voor concerten steeds mijn oordopjes mee. Maar nu was ik ze in de wagen vergeten en aangezien ik vooraan stond, vlakbij het podium, zag ik het niet meer zitten om ze nog te gaan halen.”

“Daar heb ik nu bijzonder veel spijt van, want sinds dat concert zit ik met een constante fluittoon in mijn oren. Hoewel ik meteen na dat concert naar het ziekenhuis ben gegaan en vijf dagen in een hyperbare zuurstofkamer (behandeling waarbij de patiënt in een drukcabine plaatsneemt, nvdr) doorbracht, heb ik tot op vandaag last van dat gesuis.”

Of hoe ook goed betaalde profvoetballers niet immuun zijn voor de gevaren van te luide muziek. Een op de vijf jongeren heeft last van tinnitus (oorsuizingen), zo bleek recent nog uit een studie van de universiteit van Antwerpen. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier