Dereck Chisora en David Haye op de vuist in perszaal (video)

© AFP

De Duitse boksbond (BDB) wil beide Britten nooit meer in Duitsland laten boksen.

Na de WBC-titelwedstrijd bij de zwaargewichten tussen de Oekraïner Vitali Klitschko en de Brit Dereck Chisora zaterdag in München kwam het op de persconferentie tot een gevecht tussen Chisora en zijn landgenoot David Haye, zelf ex-wereldkampioen, die de kamp als co-commentator had gevolgd. Op de persconferentie begonnen beide Britten met mekaar te bekvechten. Haye, die in juli van Vladimir Klitschko (de broer van Vitali, red.) had verloren, raakte kwaad nadat de manager van Klitschko had verklaard dat zijn boksers niet meer tegen Haye wilden vechten. Chisora moeide zich en het kwam tot een gevecht. Er werd ook met flesjes geslagen en gegooid en de manager van Haye had achteraf zelfs een bebloed gezicht.

Meteen na de confrontatie tussen beide Britten riep Chisora dat Haye hem met een flesje geslagen had. Hij was bijzonder kwaad en dreigde ermee Haye te vermoorden: “Ik schiet hem neer, Ik meen het. Ik zal hem vinden en wil tegen hem in de ring”.

Na het gevecht met Haye werd Chisora opgepakt door de politie van München. De Duitse boksbond (BDB) wil beide kemphanen alvast nooit meer in Duitsland laten boksen, aldus voorzitter Thomas Pütz.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Klitschko: “Niet goed voor bokssport”

Chisora had de kamp tegen Klitschko op punten verloren, waardoor de Oekraïner zijn WBC-titel bij de zwaargewichten behield. Bij de officiële weging voor de partij had de Brit de Oekraïner nog een flinke klap in het gezicht gegeven en net voor de partij had Chisora in de ring ook nog water in het gezicht van broer Vladimir Klitschko gespuwd.

“Ik ben bijzonder ontgoocheld over wat er hier gebeurd is”, zei Vitali na de gebeurtenissen op de persconferentie. “Vechten hoort in de ring, niet hier. Dit is niet goed voor het imago van de bokssport”. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier