Dereck Chisora is bokslicentie kwijt

© Reuters

Ongedisciplineerde Chisora’s bokslicentie is voor onbepaalde duur afgenomen na handgemeen met Klitschko en Haye.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Na het gevecht om de wereldtitel boksen bij de zwaargewichten deelde Dereck Chisora enkele klappen uit tijdens het inwegen en tijdens de persconferentie na de wedstrijd. Dat hij nog voor de eerste rond water spuwde op zijn Oekraïense tegenstander Vitalin Klitschko heeft zeker niet geholpen. Daarom heeft de Britse Boksfederatie besloten om Dereck Chisora’s licentie voor onbepaalde tijd in te trekken. “Geen geschikte persoon”
“Dereck Chisora gaf zelf toe dat hij zich niet gedragen heeft zoals een professionele bokser dat hoort te doen. Zodoende heeft hij niet alleen zichzelf en zijn familie ontgoocheld, maar alle licentiehouders die zich wel professioneel gedragen,” zei Robert Smith van de Britse Boksbond op de website van de federatie. “De bond wil duidelijk maken dat dit gedrag niet getolereerd zal worden. Chisora is geen geschikte persoon om een Britse licentie te hebben, daarom wordt ze met onmiddellijke ingang ingetrokken.”

Wereldtitel boksen
Vorige maand was Chisora de uitdager voor de wereldtitel boksen bij de zwaargewichten. De omstreden wedstrijd in München kwam vooral in het nieuws met wat er buiten de ring gebeurde. Zo gingen beelden de wereld rond van hoe Chisora de 45-jarige wereldkampioen Vitali Klitschko in het gezicht sloeg tijdens de inweging. Nadien ging de in Zimbabwe geboren bokser op de vuist met de Britse kampioen bij de zwaargewichten David Haye op de persconferentie na de wedstrijd.

Kleine teen
Haye weet het verlies van zijn eerder WBA-titel aan Vitali’s broer (Wladimir Klitschko) aan een gebroken kleine teen. Hij trachtte een nieuw gevecht tegen Chisora of Klitschko af te dwingen in de persconferentie maar ging verbaal te ver. Hij verweet zijn landgenoot een ‘loser’ te zijn nadat hij drie van zijn laatste vier gevechten verloor. Daarop stond Chisora recht en ontstond een gevecht tussen de camera’s waarbij Haye’s trainer verwondingen opliep.

M.G.M.
Chisora heeft 14 dagen om in beroep te gaan tegen de schorsing. Experten verwachten dat hij de komende jaren geen gevechten in Engeland meer zal kunnen houden. In het buitenland heeft de profbokser echter geen Britse licentie nodig om een kamp te organiseren. Chisora maakte zijn plannen voor de toekomst via Twitter wereldkundig: “Drie woorden: M.G.M. … Hier kom ik.” Hij verwijst daarmee naar het Amerikaanse casino in Las Vegas waar al veel beroemde bokswedstrijden werden gehouden. (SB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier