Deroo: ‘Ik ben in Italië om mijn niveau op te krikken’

© IMAGEGLOBE

Een van de drie Belgische internationals die dit seizoen zijn beroep uitoefent in de Italiaanse A1 is Sam Deroo (20). Hij verruilde afgelopen zomer Knack Roeselare voor Casa Modena. Komend weekend speelt hij de topper tegen Macerata.

“De beleving is veel intenser”, constateert Deroo. “Bij onze thuiswedstrijden zijn minstens 2500 toeschouwers aanwezig en de media-aandacht is veel groter. De kranten besteden wekelijks ettelijke pagina’s aan het volleybal en wedstrijden worden integraal uitgezonden op tv.”

Ook qua niveau is er een duidelijk verschil vertelt Deroo in Sport/Voetbalmagazine. “Bijna alle ploegen zijn aan elkaar gewaagd, wat maakt dat je elke week moet vechten. Je wordt hier constant uitgedaagd. De trainers bekijken alle competitiewedstrijden en verlangen ook van ons dat wij honderd procent voor onze sport leven. Ik vind het maar normaal en doe niets liever, want uiteindelijk heb ik van mijn hobby mijn beroep kunnen maken.”

Hoewel hij in juni op training met de nationale ploeg een zware voetblessure opliep, verwierf Deroo de afgelopen weken een basisstek bij Modena. “De club trok daarop nog een andere aanvaller aan. Ik mag momenteel echter niet klagen over mijn speelkansen. Ik reken er bovendien op dat ik tijdens het seizoen nog verbeter. Daarvoor ben ik tenslotte hier, om mijn niveau op te krikken.”

Modena is een club met een enorm rijke traditie – 11 titels, 9 Italiaanse en 12 Europese bekers – maar de laatste jaren won het geen prijzen meer en ook dit seizoen werd al meer verloren dan gewonnen. “Omdat ze beter gewoon zijn, durven de fans harder dan in België hun ongenoegen te uiten. Maar goed, ze beseffen wel dat we over een jonge ploeg beschikken. We blijven er alvast in geloven dat we de top acht, de play-offs dus, zullen halen.”

De komende twee wedstrijden zal het niet gemakkelijk worden om de nodige punten te sprokkelen. Met woensdag Trentino en zondag Macerata wachten twee teams uit de top drie. “We hebben niets te verliezen. Misschien is het niet slecht dat we eens vrijuit kunnen volleyballen zonder druk.” (RVDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier