Didier Mbenga gaat in Filipijnen basketten

© Belga

Didier Mbenga gaat aan de slag bij de Filipijnse basketclub Barako Bull Energy. Dat staat te lezen op de website van de Filipijnse basketcompetitie PBA.

Didier Mbenga gaat aan de slag bij de Filipijnse basketclub Barako Bull Energy. Dat staat vandaag te lezen op de website van de Filipijnse basketcompetitie PBA.Mbenga, die met de LA Lakers twee NBA-titels pakte, werd in december na amper een maand door de Chinese club Qingdao Double Star Eagles ontslagen en zat sindsdien zonder werkgever.

De Belgische center zei zich geen zorgen te maken over zijn wedstrijdritme. ‘Ik ben een professionele basketter. Ik weet wat ik moet doen om opnieuw in vorm te geraken’, stelde de Congolese Belg.

‘Ons team heeft de slechtste statistieken inzake rebounds’, verklaarde Barako Bull, dat momenteel voorlaatste staat in de Filipijnse competitie. ‘Daarom hebben we hem nodig.’

Mbenga, die voor het shirtnummer 32 kiest, maakt zondag zijn debuut tegen Petron Blaze.

NBA-carrière

De 32-jarige Mbenga speelde in de Amerikaanse profbasketcompetitie bij Dallas (04-07), Golden State (07-08), Los Angeles (08-10) en New Orleans (10-11). (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier