Zonder twijfel mag DiRT 3 de knapste en meest gevarieerde offroadracer van dit moment genoemd worden.

Platform: Multi

DiRT 3 leunt opnieuw veel dichter aan bij de rallysport dan zijn twee voorgangers. Nochtans is dit het eerste deel uit de reeks dat op de markt verschijnt zonder de naam van de overleden rallypiloot Colin McRae. Waar bij het vorige deel de besturing, de voertuigen en het schademodel perfect uitgebalanceerd werden, zodat zowel simulatorliefhebbers als arcadefans zich perfect thuis voelden, waren de races zélf toch iets meer gericht op sensatie.

Het is door aan de balans van de wedstrijdtypes te sleutelen dat de spelmakers nu de perfectie hebben benaderd. Meer dan de helft van de race-events in de carrièremodus zijn rallywedstrijden, verspreid over verschillende continenten.

Het dynamische weersysteem zorgt ervoor dat u zowel over kurkdroge woestijngrond, door zompige modderplassen en zelfs over sneeuw en ijzel dient te scheuren. Er werden zelfs nachtraces toegevoegd.

Plezierzoekers kunnen zich in navolging van Ken Block dan weer uitleven in Gymkhanabehendigheidsuitdagingen of in een van de verschillende partymodi, die bestaan uit aan shootergames verwante teamgames waarbij de wapens vervangen werden door auto’s en die zowel offline als online voor verslavend leuke momenten zorgen. Zonder twijfel mag DiRT 3 de knapste en meest gevarieerde offroadracer van dit moment genoemd worden.

Score: 9 (DD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier