Dream Team zonder dunkkoning naar Londen (video)

© IMAGEGLOBE

Blake Griffin, de blanke springveer van LA Clippers, zegt door een knieblessure af voor de Olympische Spelen. Hier tonen we alvast nog eens zijn tien meest fabelachtige dunks van het voorbije seizoen.

Griffin (23, 2m08) staat in de NBA te boek als één van de spectaculairste spelers in de competitie. Dat heeft power forward te danken aan zijn ontzagwekkende sprongkracht en atletisch vermogen. In 2011, zijn debuutjaar in de NBA, won hij het traditionele Slam Dunk Contest tijdens het All Star Game door over een wagen te ‘vliegen’. Datzelfde jaar werd Griffin tevens verkozen tot Rookie of the year.

Dit seizoen loodste hij de LA Clippers, het eeuwige kleine broertje van buur LA Lakers, voor het eerst sinds 2006 weer naar de play-offs. Een verdienste die beloond werd in de vorm van een nieuw vijfjarig contract bij de Clippers en een selectie voor het Dream Team dat op de Olympische Spelen in Londen opnieuw jacht maakt op goud.

Maar een letsel aan de meniscus van de linkerknie gooit nu roet in het eten. Geen Griffin op de Spelen dus. Heel jammer voor de Amerikaanse ploeg, maar zo mogelijk nog erger voor de basketbalfans: Griffin was dé man om het spektakel te verzorgen in Londen. Kijk vooral zelf eens naar zijn beste tien dunks van het afgelopen seizoen en je weet meteen wat we bedoelen…

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te latenEn o ja, de Amerikaanse forward is bovendien iemand met het hart op de goede plaats. Voor elke dunk die hij maakt, doneert Griffin 100 dollar aan een fonds dat geld inzamelt voor de bestrijding van overgewicht bij kinderen. Dunken maar! (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier