Drie jaar na het ongeval: hoe is het met Michael Schumacher?

Michael Schumacher © Belga Image
Jacques Sys
Jacques Sys Jacques Sys is hoofdredacteur Sport/Voetbalmagazine

Het is drie jaar geleden dat Michael Schumacher bij een skiongeval in de Franse Alpen een schedeltrauma opliep. Niemand die écht weet hoe het met hem gaat.

Kan Michael Schumacher weer praten? Is hij in staat zich zelfstandig te bewegen? Geen mens die het weet. Op 29 december 2013 raakte de Duitser ernstig gewond aan het hoofd bij een skiongeval. Er volgden verschillende operaties en hij werd lang in een kunstmatige coma gehouden. De internationale media kampeerden toen voor het ziekenhuis van Grenoble, 150 journalisten waren ter plaatse, het leek wel een belegering. In september 2014 keerde Michael Schumacher terug naar zijn huis in het Zwitserse Gland.

Sindsdien bleef het stil rond de zevenvoudige wereldkampioen F1. Alleen het weekblad BunteIllustrierte kwam vorig jaar met het bericht dat Schumacher weer kon lopen en voerde daarvoor een anonieme vertrouwenspersoon op. Het verhaal van het nochtans niet op sensatie belust tijdschrift werd meteen met klem tegengesproken. Een reactie hoe het wel met hem ging, kwam er niet.

Op vragen over de gezondheidstoestand van Michael Schumacher laat Sabine Kehm, de manager van het F1-icoon, weten daar niets over te kunnen zeggen. Ze beroept zich op het medisch geheim en de vraag van de familie om discretie. De media respecteerden dat. Zelfs het op primeurs jagende boulevardblad Bild gaf blijk van een grote terughoudendheid. Zo werd er ook de voorbije dagen, drie jaar na het dramatische voorval, geen tipje van de sluiter opgelicht. Michael Schumacher leeft in alle stilte. Ook zijn zoon Mick, die straks in de formule 3 debuteert, wordt grotendeels afgeschermd.

Intussen loopt sinds begin vorig jaar in de universiteitsstad Marburg een tentoonstelling over de carrière van Michael Schumacher. Op een heel gedetailleerde manier wordt zijn loopbaan uitgetekend. Die expositie duurt tot februari 2018 en wordt bekostigd door een privésponsor. De toegang is gratis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier