Droomfinale België – Australië op Hockey World League in Brasschaat?

België - Australië op het WK 2014 © Belga Image

De Belgische hockeymannen nemen het in de halve finales van het Hockey World League-toernooi in Brasschaat op tegen India. Bij winst treffen de Red Lions zondag wellicht wereldkampioen en topfavoriet Australië: ‘Een droomfinale’, zegt een tevreden toernooidirecteur Hans Borstlap.

De Red Lions hebben hun belangrijkste doel al bereikt op dit toernooi: kwalificatie voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro volgend jaar. Daarvoor moesten ze bij de eerste drie op dit toernooi eindigen. Maar omdat ook India zich bij de laatste vier schaarde en als winnaar van de Asian Games 2014 reeds geplaatst was voor de Spelen, geeft ook een vierde plaats recht op een olympisch ticket.

Maar de Spelen zijn nog ver weg, eerst willen onze Red Lions dit toernooi nog winnen. Als ze vanavond (18.30 uur) voorbij de Indiërs geraken, dan wacht in de finale wellicht Australië. Dat team neemt het om 21 uur op tegen Groot-Brittannië, dat na België op de tweede plaats in poule B eindigde.

Droomfinale

De Kookaburras, met onder andere sterspelers Blake en Kieran Govers, maakten al indruk in Brasschaat, met klinkende zeges tegen Frankrijk (10-0), Pakistan (6-1), Polen (4-0) en India (6-2) in de poulefase en tegen Ierland (4-1) in de kwartfinales.

‘Een lastige wedstrijd voor onze jongens – Australië is toch de regerende wereldkampioen – maar tegelijk wel een prachtige finale voor dit toernooi,’ zegt toernooidirecteur Hans Borstlap. Op het WK vorig jaar in Den Haag stonden beide landen ook tegenover elkaar en verloren de Belgen met 1-3.

Borstlap hoopt dat een en ander ook de hockeysport in ons land een nieuwe boost zal geven. ‘We merken ook op dit toernooi dat steeds meer Belgen hockey weten te appreciëren. Je moet er wat langer naar kijken om helemaal mee te zijn, maar dan merk je dat het een hele leuke sport is.’ (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier