Duitsland verlengt olympische titel

Duitsland heeft zijn olympische titel in het hockey verlengd. Het nam in de slotfase afstand van Nederland. Australië veroverde eerder op de dag brons door in de wedstrijd om de derde plaats met 3-1 te winnen van Groot-Brittannië.

De Australiërs, olympisch kampioen in Athene in 2004, werden vier jaar geleden in Peking ook al derde. In de finale stonden Duitsland en Nederland tegenover elkaar. In Peking waren de Duitsers de beste en dit keer leken ze op weg naar een nieuwe olympische titel. Op het halfuur kwamen ze op voorsprong Rabenta, maar in de tweede helft kwamen de Nederlanders op gelijke hoogte. Van der Weerden maakte in de 53ste minuut via een strafschop gelijk. Lang kon Nederland echter niet dromen van het goud, want tien minuten later maakte Rabenta het winnende doelpunt.