Eden Hazard bezorgt Chelsea drie punten tegen Swansea

(Belga) Chelsea heeft donderdag op de achttiende speeldag in de Premier League op Stamford Bridge met het kleinste verschil gewonnen van Swansea City (1-0).

Op Boxing Day scoorde Eden Hazard op het halfuur het enige doelpunt van de wedstrijd. Hazard sneed van op links naar binnen en trapte vervolgens het leer staalhard tegen de netten. Voor de Rode Duivel was het de zevende competitietreffer van het seizoen. Iets minder dan tien minuten voor het laatste fluitsignaal werd hij door José Mourinho naar de kant gehaald. Kevin De Bruyne zat opnieuw in de tribune. Bij Swansea zat Roland Lamah niet in de selectie. In de stand blijven The Blues met 37 punten in het spoor van leider Arsenal (39), dat in de Londense derby met 1-3 ging winnen bij West Ham United. Thomas Vermaelen speelde door de afwezigheid van Laurent Koscielny de hele wedstrijd in het hart van de verdediging bij de Gunners. Everton verloor in eigen huis verrassend met 0-1 van rode lantaarn Sunderland, nadat doelman Tim Howard na 23 minuten tegen een rode kaart aanliep. Romelu Lukaku speelde de hele wedstrijd voor The Toffees, maar kwam dus opnieuw niet tot scoren. Kevin Mirallas moest tijdens de rust in de kleedkamers blijven. Tottenham Hotspur, zonder Jan Vertonghen en Moussa Dembélé (beiden enkelblessures) maar met Nacer Chadli 75 minuten tussen de lijn, geraakte op White Hart Lane niet verder dan 1-1 tegen West Brom. Aston Villa, zonder de geblesseerde Christian Benteke (knie), verloor op eigen veld met 0-1 van Crystal Palace. (Belga)