Eden Hazard schittert in Premier League-debuut

(Belga) Rode Duivel Eden Hazard heeft zijn start met Chelsea in de Engelse Premier League niet gemist. Op bezoek bij Wigan Athletic haalde Chelsea het met 0-2. Hazard gaf na twee minuten de assist voor het openingsdoelpunt en lokte vijf minuten later een strafschop uit, waarop Frank Lampard de 0-2 eindstand op het scorebord zette.

Vooral bij de assist op Branislav Ivanovic toonde Hazard zijn klasse. Hij draaide knap weg van zijn man en stak heerlijk door tot bij de Servische rechtsachter, die in de korte hoek binnenknalde. Bij de strafschopfase dook Hazard de zestien binnen, waarna Ramis niet anders kon dan hem foutief afstoppen. Scheidsrechter Michael Jones aarzelde niet en legde de bal op de stip, Lampard knalde de 0-2 tegen de netten. Na het wervelende begin verwaterde het spel van The Blues. Chelsea-coach Di Matteo stuurde zijn troepen achteruit, waardoor Wigan – zonder al te veel te dreigen – wat meer in de wedstrijd kwam. Na 64 minuten mocht Hazard gaan rusten. In zijn plaats kwam het Braziliaanse toptalent Oscar. Bij Wigan speelde de Paraguayaanse international Antolin Alcaraz (ex-Club Brugge) de hele wedstrijd in de verdediging, aanwinst Arouna Koné (ex-Lierse) mocht na de rust invallen. (DTM)