EK basketbal: België bereikt achtste finales na winst tegen Oekraïne

Belgian Lions © Belga Image

De Belgian Lions hebben zich geplaatst voor de achtste finales op het EK basketbal voor mannen in het Letse Riga.

In hun vijfde en laatste wedstrijd in groep D wonnen de troepen van coach Eddy Casteels met 79-71 (rust: 35-39) van Oekraïne.

Voor België was het de derde zege, waardoor ze zeker in de top 4 eindigen. De Lions begonnen het toernooi vorig weekend met een verliesmatch tegen gastland Letland (67-78). Daarna volgde winst tegen Estland (84-55) en, verrassend, Litouwen (76-74). Woensdag verloor België met 64-66 van Tsjechië zodat een zege tegen Oekraïne noodzakelijk was om in de top vier te eindigen en zo door te stoten.

België vervoegt Tsjechië en Litouwen naar de achtste finales. Letland en Estland spelen later donderdag om het laatste ticket. Het is nog niet duidelijk op welke plaats de Lions eindigen.

De eerste vier van de vier groepen plaatsen zich voor de achtste finales, die zaterdag en zondag (11-12 september) in het Franse Rijsel worden afgewerkt. De finalisten van het EK (op 20 september in Rijsel) kwalificeren zich rechtstreeks voor de Olympische Spelen 2016 in het Braziliaanse Rio. De derde tot de zevende spelen een pre-olympisch kwalificatietoernooi. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier