EK-succes doorkruist trouwplannen van Welshman Joe Ledley

Joe Ledley © Belga Image

Het onverwachte succes van Wales op het EK heeft voor sommige internationals ook een keerzijde.

Joe Ledley zou zaterdag op Ibiza trouwen met zijn verloofde, maar de middenvelder heeft het feest moeten afblazen. De finale van zondag in het Stade de France lonkt namelijk voor de stuntploeg van bondscoach Chris Coleman, die vrijdag de Rode Duivels in de kwartfinales uit het toernooi kegelde.

‘Joe had zijn huwelijk al lang van tevoren gepland, al voor de kwalificatie’, vertelde Gareth Bale, de vedette van Wales, dinsdag tijdens een persmoment in Lyon.

Tot ieders verbazing zijn The Dragons echter doorgedrongen tot de halve finales van het EK, waarin woensdag Portugal wacht. Bij verlies wordt Wales vrijdag gehuldigd in Cardiff, ook geen ideale voorbereiding voor Ledley op een trouwfeest. De middenvelder van Crystal Palace, die op het EK vooral opvalt met zijn dansjes na iedere wedstrijd, heeft daarom besloten het feest uit te stellen.

Ploeggenoot Chris Gunter mist door het EK-succes de bruiloft van zijn broer. Bijkomend probleem is dat Gunter bij de plechtigheid, die donderdag in Mexico wordt gehouden, zou optreden als getuige. Hij volbrengt zijn taak nu via Skype. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier