EK voetbal beloften – Jonge Spanjaarden pakken vierde titel

(Belga) Spanje heeft zijn Europese voetbaltitel bij de beloften (-21) verlengd. In de finale in de Israëlische hoofdstad Jeruzalem versloegen de jonge Spanjaarden Italië met 4-2. Bij de rust stond Spanje 3-1 voor.

Thiago Alcantara nam voor de rust alle Spaanse doelpunten voor zijn rekening. Hij scoorde in de 6e, 31e en 38e minuut, de laatste goal van op de penaltystip. In de 66e minuut maakte Isco er met een strafschop 4-1 van. Voor Italië scoorde Ciro Immobile in de 10e minuut de 1-1 en Fabio Borini in de 80e de 4-2. Voor Spanje is het de vierde titel bij de beloften, na 1986, 1988 en 2011. Italië blijft met vijf titels de recordkampioen. Vorig jaar verlengde ook het eerste elftal van Spanje zijn Europese titel in een finale tegen Italië. In het Oekraïnse Kiev werd het toen 4-0. (Belga)