Elfjarige neemt deel aan US Open Golf (video)

© Youtube

De Amerikaanse Lucy Li is met haar elf jaar de jongste golfster ooit die zal deelnemen aan het US Open.

De Amerikaanse Lucy Li is met haar elf jaar de jongste golfster ooit die zal deelnemen aan het US Open. Op het kwalificatietoernooi in Half Moon Bay lukte Li rondes in 74 en 68 slagen. Door al op haar elfde deel te nemen aan de Major verbreekt ze het zeven jaar oude record van haar landgenote Alexis Thompson. Zij was in 2007 immers 12 jaar, 4 maanden en 18 dagen oud bij haar eerste deelname aan het toernooi.

Vijf dingen die u alvast moet weten over het Amerikaanse golftalent:

1. Li sloeg haar eerste balletje golf terwijl ze wachtte op haar broer om een ronde te beëindigen

Li woont in Redwood City, Californië en ontdekte haar interesse voor golf per ongeluk. Op de leeftijd van zeven, wachtte ze eens op haar broer om een rondje golf af te werken. ‘Ik pakte de golfstick op en begon balletjes te slaan. Ik vond dat erg leuk.’

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Bekijk hier een video van Lucy:2. Lucy Li laat de laatste twee jaar heel regelmatig van zich horen

In 2013 miste Li op een haartje na het Women’s Amateur Public Links Championship. Nog in 2013 eindigde ze 17e voor het Junior Orange Bowl International Championship. Ze eindigde dat jaar 18e in de kwalificaties voor de Women’s Open.

3. Li gaat naar een gespecialiseerde golfschool

Li is een studente aan de Jim McClean Golf School in South Florida. Li doet het erg goed en geschiedenis zou haar lievelingsvak zijn.

4. Li is een heel normaal meisje

Li is buitengewoon getalenteerd in golf maar voor het overige is zij als alle andere meisje van haar leeftijd. Haar favoriete song is ‘It’s time’ van de Imagine Dragons. Ze houdt van hip hop en is dol op frietjes en Chinese kost.

5. Ze is de jongste deelnemer ooit aan de US Open Golf

De US Open voor vrouwen vindt plaats van 19 tot 22 juni in Pinehurst (North Carolina).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier