Eredivisie – Zakaria Bakkali schittert bij PSV

(Belga) Alweer een schitterende prestatie van Zakaria Bakkali heeft PSV Eindhoven zaterdagavond op de tweede speeldag in de Eredivisie aan een 5-0 zege geholpen tegen NEC Nijmegen. De amper 17-jarige winger was in het Philipsstadion goed voor drie doelpunten. Zo kwam PSV voor de 31e keer op rij tot scoren in een competitiewedstrijd, een evenaring van het clubrecord.

Trainer Phillip Cocu stuurde tegen NEC een elftal het veld in met een zelden vertoonde gemiddelde leeftijd van 20 jaar en 154 dagen. Cocu stelde met Karim Rekik (18), Jetro Willems (19), Zakaria Bakkali (17), Jürgen Locadia (19) en Memphis Depay (19) liefst vijf tieners op. De jongste van het stel, de 17-jarige Bakkali, eiste de hoofdrol voor zich op. Tegen NEC verwende hij de PSV-fans met pijlsnelle acties en drie prachtige doelpunten. Bakkali werd al na 6 minuten aan de linkerkant van het strafschopgebied vrijgespeeld door Jürgen Locadia. Hij kreeg een klein beetje ruimte en dat was genoeg om de bal hoog, via de onderkant van de lat, achter doelman Kalle Johnsson te schieten (1-0). Aan het begin van de tweede helft was het wederom raak voor Bakkali, nu vanaf de rechterkant. De Luikenaar trok naar binnen en trapte de bal met links met een stuit onder Johnsson door in de hoek: 2-0. Nadat Georginio Wijnaldum de score met twee doelpunten verder had opgevoerd, was het slotakkoord voor Bakkali. In de 82e minuut krulde hij de bal op subtiele wijze in de kruising (5-0). (Belga)