Eric Abidal krijgt levertransplantatie

© Reuters

De Franse international is nog niet genezen van zijn levertumor en krijgt op korte termijn een levertransplantatie.

FC Barcelona liet in een persbericht weten dat de Franse verdediger Eric Abidal binnenkort een levertransplantatie zal ondergaan.

“Gezien de ontwikkeling van zijn medische toestand, zal Abidal in de komende weken een levertransplantatie ondergaan. De transplantatie is een optie die al sinds de start van zijn behandeling, een jaar geleden, werd overwogen,” meldt de Catalaanse club op haar website.

“Tweede familie”

De 32-jarige verdediger ondertekende vorige maand nog een verlenging van zijn contract tot 2013, met een optie tot 2015, bij de nummer twee in de Primera Division. “Ik beschouw Barcelona als mijn tweede familie. Ik zie de mensen op de club vaker dan mijn eigen familie,” vertelde hij toen op de clubwebsite.

Champions League 2011

Op 15 maart 2011 werd er een levertumor gevonden bij Abidal. De tumor werd verwijderd tijdens een operatie en Abidal vocht weken tijdens zijn revalidatie om zijn conditie op hetzelfde niveau te brengen. In de achtste finale van de Champions League 2011 droegen zijn ploegmaats uit medeleven t-shirts met ‘Sterkte Abidal’. Toen Barcelona de Champions Leaguefinale tegen Manchester United won, mocht hij als eerste de beker in de lucht steken. (SB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier