Eric Gerets had hersenbloeding in Qatar

© Belga

Eric Gerets heeft in Qatar een lichte hersenbloeding gehad.

Eric Gerets heeft in Qatar een lichte hersenbloeding gehad. Dat onthulde hij in het Canvas-programma Karakters.Gerets, die het Qatarese Lekhwiya traint, vertelde hoe hij op een ochtend wakker werd en ‘iets’ voelde in zijn rechterbeen. De voormalige Rode Duivel vroeg om raad aan de clubarts. Die stuurde hem meteen naar het ziekenhuis, waar de dokters de hersenbloeding vaststelden.

Genieten

‘Ze vertelden me dat ik drie weken moest rusten, maar na een week ben ik op eigen risico toch naar België gevlogen om me daar te laten opereren’, aldus de ‘Leeuw’.

Het voorval leerde de 59-jarige Gerets een wijze les. ‘Je moet genieten van elke dag dat je nog leeft. Voor je het weet, kan het voorbij zijn.’

Titels

Niettemin is het voetbaldier in hem nog altijd ambitieus. ‘Ik zou voor ik stop graag kampioen worden in vijf verschillende landen.

Nu zijn er dat nog maar vier.’ Gerets pakte al titels in België (met Lierse en Club Brugge), Nederland (met PSV), Turkije (met Galatasaray) en Saoedi-Arabië (met Al-Hilal). (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier