Europa League – 2-2 gelijkspel voor Racing Genk bij Rapid Wenen, Limburgers blijven leider

(Belga) Racing Genk is donderdag op de vierde speeldag van de groepsfase van de Europa League voetbal (groep G) 2-2 gaan gelijkspelen bij het Oostenrijkse Rapid Wenen. De Limburgers blijven zo aan de leiding in de groep met acht punten (één meer dan Dynamo Kiev) en staan dicht bij een plaats in de zestiende finales.

Genk begon goed aan de partij en klom net voor het halfuur op voorsprong via zijn Senegalese verdediger Kara Mbodji. Na een uitstekende kans voor Jelle Vossen belandde de bal in de rebound bij Benji De Ceulaer, maar hij werd onderuit gehaald door doelman Novota. Mbodji trapte de strafschop hoog tegen de touwen. Met de rust in zicht werd de thuisploeg plots sterker en in amper vijf minuten stond het 2-1. De Amerikaan Terrence Boyd (40. en 45.+2) kopte tweemaal raak. Op het uur klommen de Limburgers uit het niets op gelijke hoogte. Het was Thomas Buffel die een voorzet van Fabien Camus knap in doel devieerde. Beide teams kregen nog kansen, maar het bleef 2-2. In de andere partij in groep G ging het Oekraïnse Dynamo Kiev met 0-2 winnen bij het Zwitserse Thun. Bij Kiev kreeg ex-Anderlecht-spits Dieumerci Mbokani na amper zeventien minuten rood (twee keer geel). In de stand leidt Genk met acht punten. Dan volgen Kiev (7), Thun (3) en Wenen (3). Op speeldag vijf ontvangt Genk op 28 november Kiev (zonder de geschorste Mbokani) en moet Thun op bezoek in Wenen. De top twee plaatst zich voor de laatste 32. (Belga)