Europa League – Hazard doet goede zaak, Vertonghen en Dembélé niet

(Belga) Chelsea heeft donderdag een goede zaak gedaan in de kwartfinales van de Europa League voetbal. De Londense club won zijn heenwedstrijd tegen het Russische Ruvin Kazan met 3-1. Rode Duivel Eden Hazard startte niet in de basis, maar mocht in de 65e minuut wel invallen voor Victor Moses.

Bij de rust stond Chelsea 2-1 voor, dankzij doelpunten van Fernando Torres (16e) en Moses (32e). Bebras Natcho milderde in de 41e van op de penaltystip. Twintig minuten voor tijd legde Torres, die wegens een gebroken neus met een masker speelde, met zijn tweede van de avond de eindstand vast. Stadsgenoot Tottenham verging het minder goed. De club van Moussa Dembéle en Jan Vertonghen mocht nog blij zijn met een 2-2 gelijkspel tegen het verrassende Bazel. Valentin Stocker (30e) en Fabian Frei (34e) brachten de Zwitsers 0-2 voor. Emmanuel Adebayor (40e) scoorde vijf minuten voor rust voor de Spurs. Gylfi Sigurdsson (58e) sleepte het gelijkspel uit de brand. Jan Vertonghen en Moussa Dembéle speelden een volledige partij voor Tottenham. Sterspeler Gareth Bale viel in de slotfase uit. Er wordt voor een zware enkelblessure gevreesd. De derde Engelse club in de kwartfinales, Newcastle United, ging met 3-1 de boot in bij Benfica Lissabon. Fenerbahce won met 2-0 van Lazio Rome. De terugwedstrijden worden volgende week donderdag gespeeld. . (DCM)