Europa League – Jan Vertonghen bezorgt Tottenham 3-0 zege tegen Inter Milaan

(Belga) Tottenham heeft Inter Milaan donderdag een lesje geleerd in zijn heenwedstrijd van de achtste finales van de Europa League. Bij de rust leidde de Londense club met 2-0, dankzij treffers van Gareth Bale (6e) en Gylfi Sigurdsson (18e). In de 53e minuut was het Rode Duivel Jan Vertonghen die de 3-0 eindstand vastlegde.

Vertonghen maakte de 90 minuten vol. Zijn ploegmaat Moussa Dembélé, die op het middenveld uiterst efficiënt de lijnen uitzette, werd in de 64e minuut onder luid applaus gewisseld. Inter kon niet rekenen op de geblesseerde Gaby Mudingayi. Eden Hazard verging het met Chelsea minder goed. De Londenaars leden een 1-0 nederlaag bij Steaua Boekarest. Een bleke Hazard werd een kwartier voor tjd vervangen. Ook Axel Witsel en Nicolas Lombaerts kwamen van een kale reis terug. Zij gingen met Zenit Sint-Petersburg met 2-0 de boot in bij Bazel. Beide Rode Duivels speelden een volledige wedstrijd. . (BED)