Europa League – Moussa Dembélé trapt Tottenham naar achtste finales

(Belga) Moussa Dembélé heeft donderdagavond Tottenham in de negentigste minuut de kwalificatie voor de achtste finales van de Europa League geschonken. De Rode Duivel scoorde in de slotminuut de 1-1 gelijkmaker op het terrein van Lyon.

In de terugwedstrijd van de zestiende finales tegen Lyon kwam Tottenham 1-0 achter, waardoor de uitschakeling dreigde op basis van de op verplaatsing gemaakte doelpunten. De Spurs hadden in de heenwedstrijd met 2-1 gewonnen. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd kreeg Dembélé de bal op 25 meter van het doel, hij kapte zijn tegenstander Clément Grenier uit en maakte met een hard gekruist schot de 1-1. Doelman Rémy Vercoutre had geen verhaal. Door deze gelijkmaker neemt Tottenham, met Jan Vertonghen 90 minuten tussen de lijnen, het in de achtste finales op tegen Inter Milaan, dat zonder de geblesseerde Gaby Mudingayi met 0-3 won bij Cluj. In de heenwedstrijd had Inter al met 2-0 gewonnen. Thibaut Courtois werd bij Atletico Madrid vervangen door zijn doublure Sergio Asenjo. Atletico won met 0-1 op het veld van Rubin Kazan. De titelhouders zijn niettemin uitgeschakeld na het 0-2 verlies in de heenwedstrijd. Zonder Luis Pedro Cavanda heeft Lazio Rome Borussia Mönchengladbach, met Filip Daems 90 minuten op de bank, met 2-0 verslagen. Lazio plaatst zich zo voor de achtste finales, nadat de heenwedstrijd op 3-3 was geëindigd. De Romeinen komen in de volgende ronde Stuttgart tegen, dat Genk in de zestiende finales uitschakelde. . (DAC)