Europa League – Standard verliest met 2-1 bij Esbjerg

(Belga) Standard heeft donderdagavond op de vijfde speeldag in groep C van de Europa League met 2-1 verloren bij het Deense Esbjerg.

De Rouches, die zich niet meer konden kwalificeren voor de 16e finales, kwamen in de overbodige wedstrijd in de 18e minuut op achterstand. De Nederlander Mick van Buren schoot van dichtbij binnen, nadat de bal in het strafschopgebied bleef hangen. Ondanks verschillende kansen vond Standard voor rust de weg naar het doel niet. Igor de Camargo bracht daar in de tweede helft verandering in. De aanvoerder schoof in de 53e minuut een voorzet van Mpoku in doel. Maar opnieuw van Buren bracht de Denen in de 79e minuut op voorsprong. Standard kon zo niet vermijden dat het zijn vierde nederlaag in de groepsfase van de Europa League leed. In de andere partij in groep C ging Salzburg met 0-1 winnen bij Elfsborg. In de stand leidt Salzburg met het maximum (15 op 15) van de punten. Esbjerg is tweede (12). Elfsborg en Standard tellen slechts een schamel puntje. De Rouches nemen het op de laatste speeldag, 12 december, thuis op tegen Elfsborg. Salzburg ontvangt dan Esbjerg. (Belga)