Europa League voetbal – Club Brugge uitgeschakeld na 1-2 nederlaag tegen Bordeaux

(Belga) Het Europees avontuur zit er voor Club Brugge op. Op de vijfde speeldag in groep D van de Europa Leeague verloren de Bruggelingen donderdag met 1-2 van het Franse Bordeaux. Bij de rust stond de Belgische vicekampioen 0-2 achter.

De Braziliaan Jussié scoorde beide doelpunten voor Bordeaux. Al in de derde minuut profiteerde hij toen Carl Hoefkens en Ryan Donk een voorzet niet weggewerkt kregen. In de 39e minuut mocht Jussié een geschenk van een blunderende Michael Almeback in ontvangst nemen. Bij de rust haalde trainer Juan Carlos Garrido Almeback en Lior Refaelov er af, om Jonathan Blondel en Bjorn Vleminckx in te brengen. Veel leverde dat niet op. Vier minuten voor tijd scoorde Maxime Lestienne wel nog de eerredder. Dit keer na een blunder in de Franse verdediging. In de andere wedstrijd van de groep speelden Newcastle en Maritimo Funchal 1-1 gelijk. Bordeaux (10 ptn) en Newcastle (9) zijn zeker van de kwalificatie en nemen het op 6 december op de laatste speeldag in Bordeaux tegen elkaar op voor groepswinst. Club Brugge (4) trekt dan naar Maritimo (3). . (DCM)