Europa League voetbal – Racing Genk pakt met 0-1 zege bij Videoton ticket voor 1/16 finales

(Belga) Racing Genk heeft zich op de vijfde speeldag in de groepsfase van de Europa League van een ticket voor de zestiende finales verzekerd. De Limburgers wonnen in Szekesfehervar bij het Hongaarse Videoton met 0-1.

Elianiv Barda scoorde het enige doelpunt van de partij in de 19e minuut. De Israëliër kopte op een hoekschop de bal tegen de touwen na gestuntel van doelman Mladen Bozovic. In de 79e minuut ontsnapte Videoton aan rood toen aanvoerder Sandor Torghelle Thomas Buffel in het gelaat trapte. In de andere wedstrijd van groep G leed het Sporting Lissabon van trainer Franky Vercauteren een 3-0 nederlaag bij Bazel. Genk is met 11 punten leider in de groep, voor Bazel (8) en Videoton (6). Sporting is met twee punten uitgeschakeld. Op de zesde en laatste speeldag trekt Videoton naar Sporting en ontvangt Genk Bazel. Genk heeft aan een gelijkspel genoeg voor de groepszege, bij een nederlaag is die voor Bazel. (ATTILA KISBENEDEK)