Europa League voetbal – Standard in tweede kwalificatieronde tegen KR Reykjavik

(Belga) Standard speelt in de tweede kwalificatieronde van de Europa League tegen het IJslandse KR Reykjavik. Reykjavik won donderdag zijn terugmatch in de eerste ronde met 0-3 bij het Noord-Ierse Glentoran. De heenmatch was op 0-0 geëindigd.

De IJslanders openden de score al na 24 minuten, dankzij een doelpunt van de Engelse middenvelder Martin. Saevarsson scoorde nadien zowel de 0-2 (65e minuut) als de 0-3 (92e). Het wordt de eerste keer dat Reykjavik in Europa een Belgische tegenstander tegenover zich krijgt. Vorig jaar vestigden de IJjslanders hun clubrecord, door pas in de derde kwalificatieronde te sneuvelen tegen het Georgische Dinamo Tbilisi. KR Reykjavik is 25-voudig landskampioen in IJsland en leidt ook dit seizoen weer de tabellen met 25 punten uit 9 wedstrijden. Bij de ploeg speelt onder meer Bjarni Gudjonsson, die tussen 1998 en 2000 bij KRC Genk zat. Doelman Hannes Halldorsson (overigens ook international) liet zich in het verleden opmerken met zijn talenten als regisseur. Zo regisseerde hij vorig jaar onder meer de clip van ‘Never Forget’, het liedje voor IJsland op het Eurovisiesongfestival. Ook regisseerde hij al een reclamespot voor Coca-Cola. Op 18 juli speelt Standard de heenmatch in IJsland. Precies een week later volgt de terugmatch op Sclessin. Als Standard zich plaatst voor de derde ronde, speelt het daarin zijn wedstrijden op 1 en 8 augustus. In de derde kwalificatieronde springt Club Brugge mee de dans in. Bekerwinnaar Racing Genk moet pas in de laatste voorronde aan de bak (22-29 augustus). De groepsfase begint op 19 september. . (Belga)