Europa League voetbal – Standard kent geen problemen met Xanthi en mag naar laatste voorronde

(Belga) Standard heeft donderdag zijn terugwedstrijd in de Europa League met 2-1 (rust: 0-0) gewonnen tegen het Griekse Skoda Xanthi. De Luikenaars plaatsen zich zo voor de laatste voorronde, nadat ze ook de heenmatch in Griekenland met dezelfde score gewonnen hadden. Vrijdag om 13u00 wordt er in het Zwitserse Nyon geloot voor die laatste voorronde.

Met een 1-2-voorsprong uit de heenmatch kon Standard ontspannen aan de wedstrijd beginnen. Voor rust kreeg Standard-jonkie Michy Batshuayi de grootste kans, maar zijn schot strandde op de Griekse doelman Dimitrios Kiriakidis. In de 53ste minuut kwam Batshuayi nog eens voor doel, maar deze keer legde de spits de bal af naar Bulot, die het leer daardoor makkelijk tegen de touwen kon tikken. Zeven minuten later werkte Igor De Camargo zijn eerste doelpunt in Luikse loondienst binnen, goed voor de 2-0. Ook deze keer kwam de assist van Batshuayi. Vijf minuten voor tijd kon Julian De Guzman nog milderen voor Xanthi. . (Belga)