Europa League – Zulte Waregem pakt drie punten tegen Wigan Athletic

(Belga) Zulte Waregem heeft donderdag op de vijfde speeldag van de groepsfase (groep D) van de Europa League met 1-2 gewonnen op het veld van Wigan Athletic. Daardoor heeft Essevee zijn lot in eigen handen om Europees te overwinteren.

Zulte Waregem, gesteund door 600 supporters, kwam al in de zevende minuut op achterstand. Barnett opende de score na een mooie aanvallende actie van McManaman. Thorgan Hazard diende Wigan in de 37e minuut van antwoord. Doelman Nicholls liet een houdbare bal van de draaischijf door zijn handen glippen. Voor de pauze kwam Essevee nog enkele keren goed weg. De vicekampioen, die in de eerste groepsmatch tegen Wigan thuis op een scoreloos gelijkspel bleef steken, kwam in de 61e minuut door gestuntel van Colpaert in de eigen rechthoek bijna in de problemen. Bossut bokste de schicht van Powell echter uit doel. Wigan voerde de druk verder op, maar het was Malanda die in de 88e minuut met een prachtig afstandsschot drie kostbare punten voor Zulte Waregem binnenhaalde. In de andere partij in groep D speelde Rubin Kazan thuis 1-1 gelijk tegen Maribor. De Russen zijn daardoor zeker van kwalificatie voor de 16e finales. In de stand leidt Kazan met 11 punten. Dan volgen Zulte Waregem (7), Wigan (5) en Maribor (4). Op de slotspeeldag, 12 december, ontvangt Essevee Rubin Kazan. Wigan Athletic trekt naar Maribor. (Belga)