Eurosport: Winter Stars

Laat deze najaarsgame gerust in de winkelrekken liggen, of verberg hem voor de medemens onder een dikke laag (nep)sneeuw.

Platform: Multi

Aan de oppervlakte ziet het door de bekende tv-zender Eurosport gesponsorde Winter Stars er best oké uit. Mooie sneeuwlandschappen, levendige kleuren, aanvaardbare texturen.

Onder de elf in wedstrijdvorm af te leggen disciplines zitten onder meer snowboarden, figuurschaatsen, curling, bobsleeën, paraskiën, biathlon en rondsnorren met een sneeuwmobiel. Maar dan houdt het goede nieuws op.

De carrièremodus beschikt over een flets verhaaltje waarbij vooral het tamme stemmenwerk na een tijdje behoorlijk op de zenuwen werkt. Alle sporten zijn door hun hoge moeilijkheidsgraad en de gebrekkige reactiesnelheid van de virtuele atleten behoorlijk frustrerend. Wie wil, kan optioneel ook met een bewegingsgevoelige besturing (PlayStation Move) aan de slag, maar dan wordt deze game pas helemáál onspeelbaar. Xbox 360-eigenaars zijn zelfs énkel aangewezen op Kinect.

Laat deze najaarsgame dus gerust in de winkelrekken liggen, of verberg hem voor de medemens onder een dikke laag (nep)sneeuw.

Score: 4. (DD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier