Ex-Ferrari-baas: ‘Ik heb geen goed nieuws over Schumacher’

Michael Schumacher © REUTERS

‘Ik heb geen goed nieuws over Michael Schumacher.’ Dat heeft de voormalige Ferrari-baas Luca di Montezemolo gezegd. Schumacher vecht sinds een ski-ongeval, in 2013, voor zijn gezondheid.

De grootste formule 1-rijder aller tijden vecht sinds zijn ski-ongeval, op 29 december 2013, voor zijn gezondheid. Zijn vroegere baas bij Ferrari Luca di Montezemolo heeft zich uitgesproken over zijn gezondheidstoestand, zo meldt de Duitse krant BILD.

‘Ik weet altijd hoe het met hem gaat, maar ik heb geen goed nieuws over de Schumacher’. Details over de huidige toestand geeft hij echter niet. ‘Schumacher was een grote rijder, we hebben lang samengewerkt met hem. Het klikte op zowel menselijk, als professioneel vlak.’

Het leven is soms gek, voegt Di Montezemolo eraan toe. ‘Schumacher heeft in zijn carrière maar één ongeval gehad. Dat was toen onze schuld, niet de zijne. Helaas heeft een willekeurig ski-ongeluk hem vernietigd. Het is niet waar dat Michael een roekeloze skiër was. Ook buiten de pistes, was hij altijd voorzichtig.’

BILD heeft Sabine Kehm, de manager en woordvoerster van Michael Schumacher, gecontacteerd voor een reactie. Zij weigerde te reageren. (NSK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier