Ex-wereldkampioen boksen Vladimir Klitschko gooit definitief de handdoek

© Reuters

De Oekraïner laat via zijn website weten dat hij een punt zet achter zijn rijkgevulde carrière.

‘Op een bepaald moment moeten of willen mensen van carrière wisselen en moeten we onszelf klaarmaken voor het volgende hoofdstuk in het leven. Ook ik ben geen uitzondering op dat vlak. Nu is het aan mij om te switchen.’ Met die woorden zegt Vladimir Klitschko dat hij zijn bokshandschoenen definitief aan de wilgen hangt.

‘Ik heb de afgelopen jaren al veel plannen gemaakt en al veel gewerkt aan de volgende stap in mijn loopbaan. Hopelijk ben ik daarin even succesvol als in mijn boksersbestaan, wie weet zelfs nog meer succesvol.’

De 41-jarige Klitschko, ook bekend als Doctor Steelhammer, besloot donderdag om te stoppen met boksen. Hij werd tweemaal wereldkampioen bij de zwaargewichten en hij was houder van de WBA-, IBF- en WBO-titel. Op de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta werd hij bekend bij het grote publiek door zich bij de amateurs naar een gouden medaille te boksen voor Oekraïne.

Van zijn 69 kampen verloor hij er slechts vijf. Zijn leeftijd begon ook door te wegen, want in zijn laatste twee kampen moest hij telkens zijn meerdere erkennen in respectievelijk Tyson Fury en Anthony Joshua. Tegen die laatste stond op 11 november dit jaar nog een kamp op de planning, maar die zal dus niet meer worden bevochten.

De server van zijn website is overbelast dus kijk hier het filmpje van zijn aankondiging.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten