Extra time

© IMAGEGLOBE

Maandag 26 november – Canvas – 21.35u

Het wekelijkse praatprogramma onder leiding van presentator Frank Raes ontvangt in deze aflevering de Ijslander Eidur Gudjohnsen. De ex-spits van onder meer Chelsea en FC Barcelona werd begin oktober door Cercle ingehaald en kon, ondanks een conditionele achterstand, meteen zijn stempel drukken op het Brugse spel. Voor het ingaan van dit weekend stond hij al met vijf goals achter zijn naam, en dat in amper zeven wedstrijden.

Maar naast een sportieve versterking is Gudjohnsen ook naast het veld een perfecte ambassadeur voor de Belgische voetbalsport. Gudjohnsen, wiens vader Arnor van 1978 tot 1983 bij Lokeren en van 1983 tot 1990 bij Anderlecht speelde, groeide op in ons land en spreekt nog steeds een aardig woordje Nederlands. “Toen ik ouder werd, mocht ik vaak in de kleedkamer van Anderlecht, waar ik onder meer Luc Nilis en Marc Degryse ontmoette. In begin vond ik dat fantastisch, maar ik was het ook vlug gewoon. En het leuke is: nauwelijks een paar jaar later voetbalde ik als 17-jarige broekie samen met Nilis bij PSV. Die voelde zich plots bijzonder oud”, vertelt de Ijslander deze week in een interview met Sport/Voetbalmagazine.

Woensdag is hij in ons blad het grote openingsinterview, maar maandag mag hij dus eerst aan tafel schuiven bij Frank Raes en zijn vaste gasten Marc Degryse (die de jonge Eidur dus nog gekend heeft), Johan Boskamp en Filip Joos. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier