F1: GP van Brazilië

© IMAGEGLOBE

Zondag 25 november – Vier – 16.30u

Ontknoping van het wereldkampioenschap Formule 1. Waarbij Sebastian Vettel bij het ingaan van deze laatste Grote Prijs 13 punten voorsprong telt op Fernando Alonso, tweede in de algemene stand en de enige die de Duitser nog kan bedreigen.

Het circuit van Interlagos in Brazilië leent zicht tot een razend spannende koers, gezien de technische aard van het bochtige parcours. Bovendien voorspelt men een grote kans op regenweer, wat Alonso in de kaart kan spelen. De Spanjaard moet op zijn stuurmanskunsten rekenen om Vettel -die een snellere wagen heeft- te kloppen.

“Drie keer heeft het geregend dit seizoen: in Maleisië, in Groot-Brittannië en in Duitsland. Telkens deed Alonso beter dan de Red Bull van Vettel. Bij regenweer maakt Alonso zondag een kans”, aldus Vier-commentator Gert Vermersch op Sporza. “Het zou heel straf zijn als Alonso zondag wereldkampioen wordt. Begin dit jaar was zijn Ferrari een slechte auto. Het zou het bewijs zijn dat de rol van de rijder in de Formule 1 groter is dan sommigen beweren. Dan mag Alonso een dikke pluim op zijn hoed steken. Hij haalde dit jaar alles wat er uit de Ferrari te halen viel.”

(MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier