F1: GP van Singapore

© IMAGEGLOBE

Zondag 23 september – BBC 1 – 13.10u

Rechtstreeks verslag van de veertiende Grote Prijs van het seizoen, op het Marina Bay circuit van Singapore. Met commentaar van ex-F1-piloot David Coulthard en ex-teambaas Eddie Jordan.

Met nog zeven races op het programma staat nu eerst een Aziatisch drieluik voor de deur, te beginnen met de nachtrace in Singapore. Daarna gevolgd door de GP’s van Zuid-Korea en Japan. Volgens heel wat kenners kan hier het F1-seizoen een definitieve wending nemen.

Fernando Alonso staat aan de leiding met 37 punten voorsprong, maar voelt de hete adem van Lewis Hamilton (142 ptn), Kimi Räikkönen (141), Sebastian Vettel (140) en Mark Webber (132) in zijn nek. Maar het is duidelijk dat als de Spanjaard in het drieluik geen gekke toeren uithaalt en veel punten verzamelt, een derde wereldtitel zeer dicht bij komt.

Veel renners vinden dit een van de meest opwindende circuits om te racen, wat veel te maken heeft met de omgeving, het nachtelijke uur, het stratencircuit en de omheiningen die dicht tegen de baan liggen. Bovendien is het rond deze periode vaak nog erg tropisch in Singapore, met temperaturen tot dertig graden (’s nachts!), en behoort deze GP tot één van de langste omlopen.

Een ware uitputtingsslag dus, vorig jaar gewonnen door Sebastian Vettel. Kan de jonge Duitser zijn triomf van vorig seizoen herhalen en zo het titeldebat weer helemaal opengooien?

Helaas geen Jérôme D’Ambrosio om hem het vuur aan de schenen te leggen. De Belg kreeg twee weken geleden in Monza zijn kans omdat Lotusrenner Romain Grosjean een schorsing uitzat, maar de Fransman keert nu terug en hoewel Lotusteambaas Eric Boullier tevreden was over de prestatie van onze landgenoot, neemt Grosjean toch weer gewoon zijn plaats in. Exit D’Ambrosio. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier