Alonso: ‘Plaats twee is niet genoeg’

© IMAGEGLOBE

McLaren en Ferrari willen komend seizoen Red Bull bestoken in de jacht op een Formule 1-titel.

McLaren en Ferrari willen komend seizoen Red Bull bestoken in de jacht op een Formule 1-titel. De dominantie van Red Bull en Sebastian Vettel de afgelopen drie seizoenen in de F1 noopt de concurrentie ertoe om inventief voor de dag te komen.

“Nu moeten we winnen”, verklaarde Ferraridirecteur Luca di Montezemolo in Maranello bij de voorstelling van de F138, een evolutiemodel van de F2012, die Fernando Alonso komend seizoen zal besturen. “Ik ga ervanuit dat er twee tot drie teams onder elkaar zullen uitmaken wie de beste wordt”, opperde de 31-jarige tweevoudige Spaanse wereldkampioen. “Plaats twee is niet genoeg.”

De Italiaanse constructeur veranderde niet zo veel aan het uiterlijk, omdat de reglementen ten opzichte van vorig seizoen niet veel wijzigden. Er werd wel afgestapt van de getrapte neus, terwijl de lay-out van het uitlaatsysteem aan het achtersteven anders is. De wagen werd ontwikkeld in de windtunnel van Toyota in Keulen, een rechtstreeks gevolg van de falende infrastructuur in Maranello, die mee aan de basis lag van de trage wagen van vorig jaar.

Bij McLaren rekenen ze dan weer voluit op Jensen Button en Sergio Pérez om het vertrek van Lewis Hamilton naar Mercedes op te vangen. “Wij sleutelden aan de voorvleugel van de nieuwe MP4-28,” zegt chef-ingenieur Tim Goss, “want de vijftigste verjaardag van de firma moet gepaard kunnen gaan met een prijs.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier