Directeur McLaren: ‘Vandoorne rijdt ook volgend seizoen bij ons’

Zak Brown over Stoffel Vandoorne: 'We zien nog steeds een toekomstig wereldkampioen in hem.' © Belga

In een interview met Sky Sports spreekt Zak Brown, CEO van McLaren, zijn vertrouwen uit over de Belgische F1-rijder Stoffel Vandoorne.

Stoffel Vandoorne (25) kon dit seizoen nog geen punten scoren in de F1-ranking, maar hij zal daar niet op worden afgerekend’, zegt Zak Brown, CEO van McLaren, tegen Sky Sports.

‘We hadden hoge verwachtingen, maar die heeft Stoffel door omstandigheden nog niet kunnen inlossen.’ Met omstandigheden bedoelt Brown de teleurstellende Hondamotor die het al vaker heeft laten afweten.

We zien nog steeds een toekomstig wereldkampioen in hem.

Zak Brown, CEO McLaren

Vandoorne heeft nog geen WK-punten kunnen scoren voor zijn team, in tegenstelling tot Fernando Alonso die al twee puntjes verzamelde. De Spaanse ex-wereldkampioen is Vandoornes ploegmaat, maar ook diens grootste concurrent. De beste resultaten van Vandoorne waren een twaalfde plek in Oostenrijk en in Azerbeidzjan.

‘Het is logisch dat Alonso het momenteel beter doet dan Stoffel. Met al zijn ervaring is hij dan ook beter gewapend om met de huidige problemen om te gaan. We zijn nog steeds blij dat de Belg in onze rangen vertoeft en hij zal ook volgend seizoen nog onze rijder zijn’, stelt Brown gerust. ‘We zien nog steeds een toekomstig wereldkampioen in hem.’

Op zestien juli krijgt Vandoorne zijn eerstvolgende kans om WK-punten binnen te halen op de grand prix van Groot-Brittannië. Op 27 augustus landt het Formule 1-circus in Spa-Francorchamps. Misschien kan Vandoorne op Belgisch grondgebied wel bij de eerste tien over de streep bollen en zo WK-punten sprokkelen voor McLaren.