Ecclestone wil meer races in 2016

Bernie Ecclestone zwaait op zijn 82ste nog steeds de plak in het F1-circus. © BELGAIMAGE

Duitsland heeft dit jaar geen plaats meer op de F1-kalender, de Italiaanse grand prix staat ter discussie en toch wil Bernie Ecclestone (84) volgend jaar 23 GP’s – twee meer dan nu het geval is – organiseren.

Opmerkelijk, zeker omdat de Britse baas hoopt dat hij de plooien met de organisatoren van de grand prix van India kan gladstrijken. In 2011 tekende Ecclestone een overeenkomst voor vijf jaar met Jaypee Sports International, maar na drie jaar verdween de race op het Buddh International Circuit in Greater Noida van de kalender na een financieel dispuut tussen de Fédération Internationale de l’Automobile en de belastingdiensten van de deelstaat Uttar Pradesh.

Ecclestone schrapte de race voor 2014 en 2015, maar met de einddatum van het contract (2015) in zicht en het besef dat de Indiase markt belangrijk is, lijkt hij geneigd om volgend jaar opnieuw naar India te trekken. “Ik wil met Jaypee Sports International aan tafel zitten om het bestaande contract open te breken”, vertelde hij aan Press Trust. “We zullen er alles aan doen om tot een overeenkomst te komen”, aldus nog Ecclestone, die zich positief uitliet over de mogelijke terugkeer van de GP van Duitsland en met Bakoe (Azerbeidzjan) alvast een nieuwkomer wil verwelkomen. Ook Korea, dat in 2014 verdween, en New Jersey hopen op een terugkeer. F1-watchers vragen zich wel af hoe de Brit er zal in slagen om 23 races op een ingekorte kalender – het seizoen begint pas in april – te krijgen.

(Chris Tetaert)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier