Gestolen documenten uit medisch dossier Michael Schumacher te koop voor 50.000 euro

Michael Schumacher © REUTERS

Uit het medisch dossier van Michael Schumacher zijn documenten ontvreemd. Die worden nu te koop aangeboden worden. Dat bevestigt de entourage van de zevenvoudige wereldkampioen Formule 1.

“Al een paar dagen hebben verscheidene media gestolen documenten aangeboden gekregen”, verklaarde Schumachers manager Sabine Kehm. “Of de documenten echt zijn, kunnen we niet achterhalen, maar het is wel een feit dat er stukken uit het dossier verdwenen zijn. We hebben daarvan aangifte gedaan bij de politie en die onderzoekt de zaak. We willen benadrukken dat zulke documenten kopen en publiceren strafbaar is. Informatie van medische dossiers is strikt vertrouwelijk.”

Bild berichtte als eerste over de diefstal. Het Duitse dagblad meldde dat de verkoper 50.000 euro vroeg voor de gestolen informatie.

Hoe de dieven de documenten in handen kregen, is niet duidelijk. Een week geleden werd Schumacher van een ziekenhuis in Grenoble naar een revalidatiecentrum in Lausanne overgebracht. De voormalige Formule 1-piloot liep op 29 december bij een ski-ongeluk in Zwitserland een ernstig hersenletsel op en lag maandenlang in coma. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier