Koen Wauters meteen van de baan in eerste Dakarrit

© EPA

Als gevolg van een slipper met hun Toyota Landcruiser zijn Koen Wauters en zijn copiloot pas 131e geëindigd, op 2 uur en 46 minuten van ritwinnaar Carlos Sainz.

Als gevolg van een slipper met hun Toyota Landcruiser op goed 20 km van de aankomst zijn Koen Wauters en zijn copiloot Tom De Leeuw pas 131e geëindigd in de eerste rit van de Dakar 2011. Ze verloren meteen 2 uur en 46 minuten op ritwinnaar Carlos Sainz. Wauters passeerde het tweede checkpoint als 35e, maar wat later ging het mis. Hij deed het verhaal aan persagentschap Belga:

“We waren bijna uit een bocht toen de wagen over de neus schoof. Ik probeerde nog te remmen maar zat iets te fel naar rechts zodat we naar beneden tuimelden. In totaal gingen we vier keer over de kop en we kwamen 15 meter lager op onze wielen terecht.”

“Ik heb gevloekt, zo ontgoocheld in mijzelf. Tot dan ging het perfect, en ik was niet overmoedig”.

“Even later kwam (teamgenoot) Pascal Feryn voorbij. Hij checkte of alles in orde was en zou indien nodig de vrachtwagen naar ons sturen. Ik besloot hulp te halen, maar toen ik uiteindelijk terugkeerde naar Tom zag ik dat de wagen op de weg stond”.

“Terwijl ik weg was, had Tom de wielen vervangen en ontdekt dat er een fiche onderaan de wagen was losgekomen, en eens die ingeplugd was, verdween het verklikkerlichtje. De wagen startte en overwon over een afstand van 200 meter een hoogteniveau van 15 meter naar het parcours.”

“Toen ik aan de wagen kwam, kreeg ik tranen in de ogen. We reden zonder problemen naar het bivak. Conclusie van de dag: we deden geen zotte dingen, de wagen is fantastisch, we verloren veel tijd maar de Dakar is nog lang”.

De Dakar 2011 startte en eindigt in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier