Rosberg: ‘Ik haat het om na Hamilton tweede te worden’

© BELGAIMAGE

Nico Rosberg (29), teamgenoot van Lewis Hamilton bij Mercedes AMG en vorig jaar tweede in het WK-klassement, praat in Sport/Voetbalmagazine over de rivaliteit met de Britse wereldkampioen.

Lewis Hamilton won vorig jaar de eerste wereldtitel voor Mercedes, sinds het team in 2010 naar de formule 1 terugkeerde. Rosberg moest na een spannende strijd vrede nemen met een tweede plaats. “Ik zal sneller zijn dan vorig jaar”, belooft de Duitser. “We hebben dezelfde wagens en ik weet nu wat het is om voor een wereldtitel te strijden. Ik heb hard gewerkt en weet waar ik efficiënter moet zijn. We hebben een luxeprobleem: de tweede in de race wordt bij ons zelfs de eerste verliezer genoemd. Ik haat het om na Lewis Hamilton tweede te worden.”

In de kwalificaties was hij vorig jaar 11 keer de snelste, maar won slechts 5 keer. Hamilton vertrok 7 keer vanaf de poleposition en toch won de Engelsman 11 grand prixs. Waarom zou dat dit jaar anders zijn?

Rosberg: “In Bahrein, bijvoorbeeld, heb ik Lewis niet wíllen passeren, maar zoiets zal me niet meer overkomen. In veel rechtstreekse duels was hij beter, maar nu ik weet hoe hij denkt en rijdt, heb ik meer kans om hem voor te blijven. In ons team is het de bedoeling dat we elkaar sterker maken en dus ook beter zijn dan de andere rijders.”

(Anno Hecker)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier