Ruim 6 miljoen euro verlies voor GP van België Formule 1 in 2012

© Belga

De organisatie van de Grote Prijs van België Formule 1 in Francorchamps heeft vorig jaar meer dan 6 miljoen euro verlies geleden.

De jaargang 2012 van de Grote Prijs van België Formule 1 heeft een verlies opgeleverd van circa 6,3 miljoen euro. Dat bericht L’Echo. Het geschil met The Ticket Enterprise (TTE), de gewezen Nederlandse partner van organisator Spa Grand Prix, heeft gewogen op de resultaten van vorig jaar.

Geschil

Spa Grand Prix wilde het tekort in 2012 lager houden dan in 2011, dat toen uitkwam op 5,687 miljoen euro. Het geschil met TTE heeft de rekeningen echter negatief beïnvloed. Het afhaken van de Nederlandse maatschappij verplichtte de organisator van de GP van België om zowat 5.600 tickets van toeschouwers te honoreren.

Klacht

Om dat te recupereren heeft Spa Grand Prix een klacht ingediend tegen TTE in Nederland. De geleden schade wordt door de verantwoordelijken op 800.000 euro tot 1 miljoen euro becijferd. Zij hebben ook een overplaatsing van het dossier naar een Belgische rechtbank (Verviers) gevraagd en bekomen. “Het dossier krijgt zijn verder verloop in Verviers en wij hopen minstens te recupereren wat die episode ons heeft gekost”, aldus André Maes, directeur de Spa Grand Prix. (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier