Sebastian Vettel hekelt nieuw F1-idee

© AFP

De plannen van de FIA (Fédération Internationale de l’Automobile) om volgend seizoen dubbele punten toe kennen aan de winnaar van de laatste GP van het seizoen stuiten op verzet van Sebastian Vettel.

“Absurd”, zegt Vettel in Sport-Bild. “Op die manier straf je rijders die heel het seizoen hard gewerkt hebben”, aldus de 26-jarige Duitser, die de laatste negen races van het voorbije seizoen won.

Met die maatregel, waarbij de winnaar 50 in plaats van 25 punten krijgt, zou de wereldtitel de laatste twintig jaar tijdens de slotrit drie keer naar een andere rijder dan de uiteindelijke wereldkampioen gegaan zijn: in 2012 Fernando Alonso in plaats van Vettel, in 2008 naar Felipe Massa en niet naar Lewis Hamilton en in 2003 zou Kimi Räikkönen na de slotrit nog voor Michael Schumacher geëindigd zijn.

Met het voorstel wil de FIA de spankracht in het wereldkampioenschap verhogen, want het voorbije seizoen stonden nog drie races op het programma toen de Duitser in de GP van India zijn vierde wereldtitel pakte.

Chris Tetaert

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier