Sergio Perez wint in Singapore, titelfeest Verstappen nog even uitgesteld

© GETTY

Zondagmiddag heeft Sergio Perez de GP van Singapore op zijn naam gezet. Hij was sneller dan Ferraririjders Charles Leclerc en Carlos Sainz.

Max Verstappen (Red Bull) finishte als zevende en moet nog minstens een week wachten op een tweede wereldtitel. Volgend weekend staat de Grand Prix van Japan op het programma. Verstappen begint eraan met een voorsprong van 104 punten op Leclerc. Pérez is op 106 punten derde.

De race op het stratencircuit van Marina Bay ging wegen regen met ruim een uur vertraging van start en moest iets worden ingekort. Er was net niet genoeg tijd meer om binnen twee uur 61 ronden te rijden. Pérez haalde bij de start de van poleposition vertrokken Charles Leclerc in en gaf in het vervolg van de race, die de nodige onderbrekingen kende door de vele uitvallers, de koppositie niet meer af. 

Verstappen had een bijzonder slechte start. Hij kwam totaal niet op gang vanaf de achtste startplek en viel terug naar de twaalfde plaats. Hij spotte echter met de ongeschreven wet dat inhalen praktisch onmogelijk is op het stratencircuit Marina Bay en herstelde zich razendsnel. Hij haalde in de tweede ronde eerst Kevin Magnussen in en pakte meteen Lance Stroll mee. Kort daarna was Yuki Tsunoda aan de beurt. Hij toonde opnieuw zijn klasse door na een herstart in bijna één vloeiende beweging Sebastian Vettel en Pierre Gasly voorbij te steken. Toen alle piloen hun regenbanden hadden ingewisseld voor slicks, verremde Verstappen verremde zich zo heftig bij het passeren van Norris, dat hij de bocht miste en rechtdoor de uitloopstrook opreed. Met een flitsende actie wist hij zijn Red Bull terug op de baan te rijden en daarmee redde hij een moeizame race.

Fernando Alonso (Alpine) haalde in zijn 351e Grand Prix, een record, de finish niet. De 41-jarige Spanjaard moest nog voor half koers met motorproblemen opgeven.

Pérez boekte zijn tweede zege van dit jaar. Hij won eerder de Grote Prijs van Monaco. Het kan zijn dat de overwinning hem nog wordt afgenomen, omdat de wedstrijdleiding na de finish nog een onderzoek is begonnen. Hij zou de regels hebben overtreden tijdens een periode met de safetycar op de baan.