Stoffel Vandoorne (20) krijgt kans van McLaren

© Belga

McLaren heeft Stoffel Vandoorne (20) opgenomen in zijn prestigieuze Young Driver Programme. De Britse renstal wil onze landgenoot klaarstomen voor de Formule 1.

McLaren heeft Stoffel Vandoorne (20) opgenomen in zijn prestigieuze Young Driver Programme. De Britse renstal wil onze landgenoot klaarstomen voor de Formule 1. ‘Ik ben zeer blij met deze selectie voor het McLaren Young Driver Programma,’ zegt Stoffel Vandoorne op de website van McLaren. ‘McLaren is een van de grootste namen in de wereldwijde autosport. Dit is voor mij dan ook een grote eer en een privilege en ik ben vast van plan om de komende seizoenen mijn uiterste best te doen om maximaal gebruik te maken van de ervaring en kennis die me aangeboden wordt.’

Martin Whitmarsh van McLaren voegde daaraan toe: ‘Vandoorne is een ambitieuze jonge piloot en we hebben hoge verwachtingen van hem’.

Europese titelStoffel Vandoorne won vorig jaar vier wedstrijden in de Eurocup Formula Renault 2.0 en was vijf keer tweede, wat hem de Europese titel opleverde. Dankzij die titel kreeg de West-Vlaming een beurs van 500.000 euro voor de Formula Renault 3.5.

Vandoorne werd eind 2012 door de Royal Automobile Club of Belgium (RACB) verkozen tot Driver of the Year. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier