Vettel dichtbij vierde titel

© IMAGEGLOBE
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

Als WK-leider Sebastian Vettel de GP in Japan wint en Fernando Alonso niet binnen de top negen eindigt, is de Duitser voor de vierde maal op rij wereldkampioen Formule 1.

Vettel (Red Bull) telt momenteel 272 punten, dat zijn er 77 meer dan eerste achtervolger Fernando Alonso (Ferrari). Met nog vijf grote prijzen -een zege levert 25 punten op- te gaan is het een schier onmogelijke opdracht voor de Spanjaard om de huidige WK-leider nog bij te benen. Ferrari zelf gaf ook al aan zich vooral te concentreren op het consolideren van de tweede plek en het volgende seizoen voor te bereiden.

Strijd voor de tweede plek

In feite is die strijd voor de tweede plek nog de enige spanningsboog tijdens de komende GP’s. Alonso, Kimi Raikkonen en Lewis Hamilton staan binnen een marge van veertig punten. Die laatste liet zich na de GP van Zuid-Korea negatief uit over de dominantie van Vettel in de voorbije seizoenen en trok de vergelijking met het Michael Schumacher-tijdperk: “Ik herinner mij dat ik toen opstond om de start van de race te zien, dan weer ging slapen en wakker werd voor het slot van de race. Ik wist toch al wat er zou gebeuren. Ik ben er zeker van dat veel F1-fans tegenwoordig hetzelfde doen.”

Een dag later nuanceerde de Britse ex-wereldkampioen zijn woorden. “Ik bewonder de toewijding die hij aan de dag legt en zijn talent om een constant te presteren zonder fouten te maken”, aldus een twitterende Hamilton over zijn rivaal/collega. “Dat is het kenmerk van de ware kampioen. Hij is een groot mens.”

Vergelijking met Schumi

Voor Vettel -nog altijd maar 26- zou het al zijn vierde opeenvolgende WK-titel zijn. De vergelijkingen met Schumacher worden steeds concreter. Meer zelfs, Vettel doet nu al beter: op zijn 26ste vierde Schumi ‘nog maar’ zijn tweede WK-titel. Diens dominantie begon pas vanaf 2000 (toen hij 31 was) en als Ferrari-rijder vijf opeenvolgende titels pakte. Dat belooft voor de toekomst van zijn troonopvolger: Sebastian Vettel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier