Falcao vernedert Chelsea in Super Cup

(Belga) Atletico Madrid heeft vrijdagavond overtuigend de Europese Super Cup gewonnen. De Europa League-winnaar was in Monaco met 1-4 te sterk voor Chelsea. Falcao telde de Engelsen al voor rust uit met een hattrick, na rust zetten Miranda en Cahill de eindstand op het bord.

Twee Belgen stonden in het Stade Louis II 90 minuten op het veld: Atletico-doelman Thibaut Courtois en Chelsea-aanwinst Eden Hazard. Enkel die eerste beleefde plezier aan het prestigeduel. Courtois, door The Blues uitgeleend aan de Madrilenen, moest zich slechts één keer omdraaien toen Cahill een kwartier voor affluiten een hoekschop in doel werkte en de 1-4 op het bord zette. Met een 0-4 stand was de wedstrijd toen echter al gespeeld. Atletico begon messcherp, en na nog geen vier minuten trof Falcao de lat. Lang moest de Colombiaan echter niet wachten op de 0-1: die stiftte hij in de zevende minuut via de paal binnen. Goed tien minuten later liet de goalgetter Cech kansloos met een prachtige krul van op 15 meter. Op slag van rust maakte hij zijn derde van de avond. Na de pauze dikte verdediger Miranda nog aan tot 0-4, de eerredder van Cahill kon de superioriteit van Atletico niet verhullen. Atletico volgt op de erelijst van de Super Cup Barcelona op. Voor Thibaut Courtois is het al zijn derde prijs als eerste doelman, na de landstitel met Genk en de Europa League met Atletico. (BEH)