Fanny Lecluyse strandt in reeksen 100m schoolslag

© belga

Fanny Lecluyse heeft zich zondag op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro niet kunnen plaatsen voor de halve finales van de 100 meter schoolslag.

Lecluyse liet liet in de reeksen in het Olympic Aquatics Stadium 1:08.80 optekenen, pas de 27e chrono van alle deelneemsters.

Lecluyse bleef ruim onder haar eigen Belgisch record (1:07.29) en stelde teleur. Voor een plaats in de halve finales met de snelste zestien zwemsters had ze haar besttijd moeten benaderen (1:07.32).

Het was echt heel slecht”

“Het was echt heel slecht. Ik heb geen idee hoe dit is kunnen gebeuren”, reageerde een geëmotioneerde Lecluyse. “Het gevoel in het water was niet eens zo slecht. Ik had de indruk dat ik goed was gestart maar aan mijn tijd te zien was het echt wel slecht. Ik heb er totaal geen verklaring voor want mijn voorbereiding was echt wel goed gegaan.”

Later tijdens deze Spelen komt Lecluyse ook nog in actie op de 200m. De snelste tijd uit de reeksen (1:05.78) kwam op naam van de Amerikaanse Lillia King.

Zondag twijfet de 24-jarige West-Vlaamse echter of ze zich daarvoor zou kunnen opladen. “We zullen nog zien, want nu ben ik echt helemaal gedemotiveerd”, stelde Lecluyse, waarna ze met het hoofd tussen de schouders wegstapte. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier